Happy Thanksgiving!

thanksgivingI dag feirer amerikanerne Thanksgiving Day. Det er en dag hvor de takker. En kan si mye rart om USA, spesielt om deres merkedager. De feirer Groundhog Day, Earth Day, Valentines Day, Good Friday, ja lista over spesielle dager er lang. Men Thanksgiving Day synes jeg bør få litt ekstra oppmerksomhet.

Thanksgiving Day er en dag som tradisjonelt er viet for å takke for maten vi får på bordet. Gode avlinger har alltid vært viktig for å overleve, og at vi slipper å sulte er verdt å takke for. Thanksgiving Day er også en dag hvor håp er et viktig ord.

I Norge har vi høsttakkefest, en kristen tradisjon som ofte feires med masse god mat (som vi selvfølgelig skal takke Gud for).

Thanksgiving Day blir feiret i land verden over. Det landet som kanskje er flinkest til å feire Thanksgiving Day er USA. Den fjerde torsdagen i november, som er Thanksgiving Day, har en helt spesiell plass i hos amerikanerne. Denne torsdagen, og fredagen etter, er offentlige fridager, og hele helga går med til å være takknemlig. Amerikanerne benytter anledningen til å besøke venner og familie landet over. Det er full fest, de koser seg med masse god mat (fortrinnsvis kalkun), og frasen «happy Thanksgiving» sitter løst.

Tradisjonen for høsttakkefest i Norge er ikke så stor. Det er vel de med spesiell interesse som tar seg tid til å være litt ekstra takknemlig. Det er litt synd, for det å vise takknemlighet er en meget viktig egenskap.

Takknemlighet er en sikker vei til å få et liv med mer glede, og det er ikke bare maten vi skal takke for. Vi bør vise takknemlighet til alle vi kjenner! Når vi viser takknemlighet, viser vi også positivitet og optimisme. Den du takker får en positiv oppmerksomhet, og blir fylt med positive følelser. Og positive følelser får verden aldri nok av!

Derfor, benytt dagen i dag til å vise takknemlighet. Takk for at du har god helse og gode venner. Takk for at du bor i verdens beste land, med verdens beste oppvekstvilkår. Gi av deg selv, vær oppmerksom på det gode i livet og gi uttrykk for at du synes livet er verdt å leve.

Happy Thanksgiving!Skribent: DineVibber.no

1 tanke om “Happy Thanksgiving!

Kommentarfeltet er stengt.