Slik får du en bra dag!

Slik får du en bra dag!

GledeEr du en av dem som sliter hver morgen? Ser du på vekkeklokka som din store fiende? Gruer du deg til å stå opp hver eneste dag? Husk at det er opp til deg selv hvordan dagen din blir!

Når jeg står opp, er det som oftest med et snev av glede. Ja, faktisk! Det hender jeg er så trøtt at det eneste som svirrer rundt i hodet mitt er at jeg ønsker å sove mer. Men jeg vet at jeg ikke har muligheten til det. Pliktene kaller. Derfor tvinger jeg meg selv til å tenke annerledes. Og det hjelper!

Dagen i dag fungerer som alt annet i livet. En god start er vesentlig for hvordan fortsettelsen blir. Noen vil kanskje hevde at dersom starten er dårlig, vil det bare kunne gå en vei: oppover. Dessverre er dette feil. Det er ikke slik det fungerer. Får du en dårlig start vil den fortsette og ha en dårlig påvirkning. Hvis du ikke er heldig og treffer på en som har hatt en god start da, en som får deg i godt humør.

Og nå skal DU trenes opp i å bli den som har en god start. Du skal bli den som har en positiv påvirkning på de som sliter med en dårlig start. Så kom igjen, det er din dag i dag!

1. Våkne litt før

Still vekkeklokka til å ringe fem – ti minutter før du absolutt må opp. Hvis du heller ønsker å sove disse minuttene skal du vite at det har null betydning for ditt søvnbehov. Når du våkner tidligere, blir du mindre stresset.

2. Tenk minst én positiv tanke

Når du våkner, hold senga noen få minutter i våken tilstand. Bruk tiden til å tenke minst én positiv tanke før du står opp. F.eks. på den deilige dusjen du snart skal ta. Eller la tankene sveipe innom noen du er glad i. Eller du kan tenke på det morsomme som skjedde i går. Eller i sommerferien i fjor. Samme hva du tenker på, bare det er positivt. Selv tenker jeg tre positive tanker før jeg står opp.

3. Strekk på deg og pust

Før du planter beina i gulvet, ta en strekk og et par dype magedrag. Sørg for å fylle hele kroppen med oksygen. Det er viktig å puste riktig. Les om hvordan du gjør det her.

4. Gi deg selv positive affirmasjoner

Eksempler:

-Dette blir en fin dag!
-Jeg er best!
-Det er deilig å stå opp!

UNNGÅ å tenke: åååååå, jeg er såååå trøtt! Eller: Å nei, dette kommer til å bli en jævlig dag!

Løgn ovenfor deg selv sier du? Nei! Det er DU som bestemmer, ikke de automatiserte tankene dine.

5. Spis!

Spis selv om du ikke er sulten. Kroppen trenger energi etter en natt med flere timers søvn. Når du spiser, får du i gang systemene i kroppen og du vil føle deg mindre trøtt fordi blodsukkeret stiger. Hvis du ikke orker så mye mat, så ta deg litt frukt. Gjerne med et glass juice ved siden av. Husk å spise en god frokost innen rimelig tid.

6. Bryt stillheten

Sett på litt heftig musikk som svinger og som får deg i godt humør. Er du redd for å vekke andre i huset så bruk mp3-spiller og hodetelefoner. Dans!

7. Vent med nyhetene

Vent med nyhetene selv om du er nysgjerrig. Det er stort sett bare negative hendelser som blir presentert i nyhetsbildet. Du blir påvirket selv om du ikke tror det, og ubevisst farger det din hverdag. Hvis nyhetene er en del av din start om morgenen  hver eneste dag hele året, vil du sakte men sikkert få et negativt syn på verden. Hvor viktig for deg er det egentlig og lese om at Taliban fortsetter sitt blodbad? Les heller om hvem som fikk kappet av penis hvis du vil ha noe å snakke om senere.

8. Smil!

Smil og si hei til de første menneskene du møter. Se de i øynene og send ut gode vibber. Slik skaper du en god følelse i andre, som igjen vil falle tilbake på deg. Imidlertid, unngå å være overdrevent positiv.

9. Tenk positivt hele dagen

Resten av dagen skal du sørge for å tenke positivt. Når du hører andre snakke om alle negative hendelser som de har sett på nyhetene, sørger du for å gi dem en avsporing ved å snakke om noe morsomt og positivt.

10. Hjelp andre med å få en bra dag

Når du er i godt humør og oser av positivitet, vil andre merke det. De som hadde en dårlig start på dagen, vil få det bedre etter å ha vært i nærheten av deg. Gi, og du får alltid tilbake!

————————–

8 kommentarer til «Slik får du en bra dag!»

 1. jeg vil si at undødvendig chit chat fra folk som faktisk ikke er intressert i og følge gode råd kan vel spare seg for uhyggelige kommentarer og masete vrøvl, hvis du ikke synes dette er noe for deg hvborfor i det hele tatt fortsette og lese og hvorfor i det hele tatt kommentere. hold negativiten og tullsnakket for deg selv, er du snilll. slutt og trykk andre mennesker som holder på mked det de brenner for og som stortrvies med snkkis rundt positiv tankegang og blogging for andre med andre. eller eventuelt kan du lage deg en egen blogg og skrive det du skriver der, så kan du se om det blir mange lesere. jeg synes det du holder på med stig er ganske så genialt. flott at det finneas de som finner ut hvordan livet kan bli enklere og mer lysbetont i en kanskje litt mørk tid. stay positive. og keep on.

 2. Høres bra ut. Så du driver med Tibetanske riter! Har ikke kommet i gang ennå. Skal bare få ræva i gir. Synes du det har noe for seg?

 3. Fin inspirasjon, Stig!

  For meg er den beste starten på dagen å sete klokka på en halvtime før jeg må stå opp. På den måten kan jeg ligge og halvslumre under den gode varme dyna, kanskje fullføre noen drømmer, mens katten maler i armkroken. Deretter tøyer og bøyer jeg meg gjennom mine tibetanske riter, puster dypt (jepp, helt fra magen, hehe) og sier noen gode ord til meg selv.

  Funker som bare det!

  Balanse’s siste post er:Økohageprosjekt 2009

 4. Hehe, interessant. Vil du snakke om det?? Herr/fru/frøken Ugle Rimosen eller Fnøgg eller hva du nå kaller deg…

 5. Hei.
  Jeg er litt i tvil her.
  Heter du Arne Scheie, eller er du Arne Scheie? Eller skulle du ønske du var Arne Scheie? Eller bare en stor fan? Er du muligens sønn av Arne Scheie med samme fornavn??

 6. Kjære dagbok.

  I dag oppdaget jeg hvordan jeg skal puste riktig. Jeg leste om det i en blog. Jeg visste ikke engang at det var mulig å puste feil. Ikke tenker jeg så mye på hvordan jeg bruker levern helt nøyaktig til å spalte fettsyrer og så videre heller, men hva om jeg gjør det helt feil!
  Kanskje man har gått rundt hele livet og vrangpraktisert ikke bare levervirksomheten, men alle de andre organiske funksjonene også! Milde Moses! Jeg får panikk. Nei! Det må jeg ikke få! Det er feil! Og da glemmer jeg hvordan man fordøyer igjen! Og så må jeg kjappe meg å pusse tenna! Og skoa! Og skoa til naboen! Iiiiik! Jeg har glemt å kjøpe tannpasta! Må pusse med skokrem! Nei nå får jeg iallfall panikk! Og glemmer å puste riktig! Uæææ! Skulle aldri ha lest den dumme bloggen!
  Det er sant alt det de skrullete gærningene sa om at internett er djevelens tentakler! Buhu. Jeg er fortapt. Evig tid i flammehavet. Må huske å ta med brannsalve. Og ny tannbørste.

 7. Kjære dagbok.
  I dag oppdaget jeg hvordan jeg skal puste riktig. Jeg leste om det i en blog. Jeg visste ikke engang at det var mulig å puste feil. Ikke tenker jeg så mye på hvordan jeg bruker levern helt nøyaktig til å spalte fettsyrer og så videre heller, men hva om jeg gjør det helt feil!
  Kanskje man har gått rundt hele livet og vrangpraktisert ikke bare levervirksomheten, men alle de andre organiske funksjonene også! Milde Moses! Jeg får panikk. Nei! Det må jeg ikke få! Det er feil! Og da glemmer jeg hvordan man fordøyer igjen! Og så må jeg kjappe meg å pusse tenna! Og skoa! Og skoa til naboen! Iiiiik! Jeg har glemt å kjøpe tannpasta! Må pusse med skokrem! Nei nå får jeg iallfall panikk! Og glemmer å puste riktig! Uæææ! Skulle aldri ha lest den dumme bloggen!
  Det er sant alt det de skrullete gærningene sa om at internett er djevelens tentakler! Buhu. Jeg er fortapt. Evig tid i flammehavet. Må huske å ta med brannsalve. Og ny tannbørste.

 8. Hvis du får det greiene der til å virke, så har du ikke store vanskelige problemer. Men det var nesten litt irriterende å lese om en person som skal være så super-happy så tidlig på morgenen, når jeg selv er som Frankenstein. Så derfor ville jeg anbefale en liten ventil for de mest ihuga B-menneskene, druntedyrene i vår nasjonale fauna, ved å si at det er helt greit å ikke stå opp. Ta alt som finnes av sovepiller og våkne opp til dagsrevyen. Da slipper du å gå på jobben for du kan ikke uansett, og kan sitte å blogge hele natta!
  Hm. Kanskje det er det du gjør, men samtidig ønsker å inspirere andre til å holde hjulene i gang. Lurt.
  Du er lur.

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.