Intervju med sjekkeartisten ICON

icon pickupDet er fredag og jeg har avtalt å møte sjekkeartisten ICON på Café Con Bar for en kaffe og en prat. Folk har ennå ikke rukket og komme seg ut denne fine ettermiddagen i Oslo. Det er fortsatt plenty av plasser i lokalet, og atmosfæren er suveren for en avslappende runde med intervju, blogging og kaffe.

Fenomenet «pickup» praktiseres i ulike sjekkemiljøer verden over, og miljøet har vokst seg stort. Gutter og menn fra alle samfunnslag og aldersgrupper samles og deler erfaringer og råd om hvordan en skal sjekke opp jenter på en best mulig og effektiv måte. De kalles sjekkeartister, eller pickup artists, og ikke overraskende finnes det en del av dem i Norge også. En fellesnevner er at de omgir seg med en enorm positiv energi, setter seg klare mål og er stort sett blide og hyggelige.

Jeg har vært så heldig å komme i kontakt med ICON, en inspirerende og ambisiøs ung mann som vet hva han vil i livet. Vi satte oss ned på Café Con Bar i Oslo for en kaffe og en uhøytidelig prat.

Fortell litt om deg selv. Hvem er du?

Jeg heter Morten Haugum Hake, er 21 år og kommer opprinnelig fra Sandefjord. Flyttet til Oslo i 2008. Er for tiden på flyttefot igjen til København, hvor hovedkvarteret til firmaet jeg jobber med befinner seg.

Hvordan er livet akkurat nå?

Helt hærlig! Fantastisk! Kunne ikke vært bedre. Jeg gleder meg til alt hele tiden. Da jeg våknet i dag morges var det bare ”yes!”. Nydelig dame ved siden av meg i senga, og gode kamerater i leiligheten som alle spretter opp like happy som meg.

Du driver bloggen ICONpickup.com. Er du en såkalt pickup artist?

I manges øyne er jeg nok det, men selv betrakter jeg meg mer som en mann med et ønske om å leve livet til det fulle. For meg betyr det ”å være den beste meg”. Jeg vil nyte fruktene av mitt ytterste potensiale på alle områder i livet, og ikke bare sjekking.

Så målet er ikke bare å sjekke opp så mange damer som mulig altså?

Nei. Jeg ønsker vekst på alle områder i livet. Livsmålet mitt er at jeg skal bli verdens mest kjente og beste lifecoach. Jeg ønsker å være den beste til å forbedre og inspirere livene til andre mennesker. Pickup er bare en liten del av det jeg holder på med.

Pickup er genialt av flere grunner. For det første er det gøy! I tillegg får du utvidet komfortsonen din. Mesteparten av pickup-materialet er til for utvikle deg som mann. Dessuten er det en bra nisje å ”bruke” for å skape interesse hos menn som ønsker vekst i livet. Andre innfallsvinkler til selvutvikling kan være meditering, spirituell oppvåkning osv. Jeg bruker pickup. Men selvfølgelig, jeg elsker damer!

Når begynte du og hvorfor?

Jeg startet vel omkring 19-20års alderen. Jeg begynte med pickup etter to lange forhold som jeg hadde klamret meg fast i. Jeg elsket det å være i et forhold. Men etter hvert skjønte jeg at jeg var i forholdene pga. min egen utrygghet. Et vendepunkt var da jeg møtte hypnotisøren Henry Leander Andersen som driver Sandefjord Hypnoseterapi, og han lærte meg at alle mennesker har større kontroll over seg selv enn det vi tror. Samtidig introduserte en venn meg for sjekkemiljøet. Dette fikk meg til å bryte ut av det siste forholdet og de medfølgende ”lenkene” for å leve ut mine drømmer.

Etter hvert kom jeg i kontakt med sjekkeguruen og lifecoachen Neil Natura. Jeg møtte opp på et av hans seminar og jeg ble totalt solgt. For å gjøre en lang historie kort så ble jeg faktisk en av Neil’s personlige lærlinger. Jeg sjekket damer konstant i 6 måneder, og hardcore sjekking ledet meg frem til en større interesse for selvutvikling og mestring på alle livets områder. Ikke bare det å mestre kunsten og sjekke damer. I dag er jeg en co-worker av Neil Natura og vi jobber sammen mot felles mål. Han er fortsatt min mentor, men i tillegg er han en meget god venn. Neil er gründer av sjekke –og coachingfirmaet Speed Up Life. Speed Up Life satser på å bli verdens største på det å bedre livskvaliteten hos mennesker. Ikke bare innen sjekking og dating, men innen alle områder i livet. Større suksess i livet generelt med andre ord.

Sjekkemiljøet, jaha. Var du en del av det så mye omtalte Project Oslo?

Ja, jeg var en del av det. Vi var seks gutter som drev med noe jeg vil si var «fokusert» sjekking i 6-7. mnd. Vi bodde sammen i en stor leilighet i Oslo vi kalte ”Lace Lounge”. Som du sikkert skjønner innebefattet det en masse syke, fantastiske og rare opplevelser. Vi ble omtalt i media, og Mads Larsen skrev en roman basert på Project Oslo. Jeg vil understreke at mye av det som skjedde ble overdrevet da det ble skrevet om, spesielt i romanen.

Project Oslo var inspirert av Project Hollywood, et tilsvarende sjekkekollektiv i Hollywood, ledet an av sjekkeguruene Style (Neil Strauss) og Mystery. (Red.anm.)

Overdrevet? Som hva da?

Artikkelen i «mann» ble langt mere kynisk vinklet enn det journalisten lovet oss. Men det er jo forståelig når han skriver i et slikt blad. Jeg lærte av det, og vi er fortsatt venner. Når det kommer til boken til Mads, så er det bare det fantasifulle, sprøe hue hans som har fantasert inn en god del ting som ikke stemmer for å skape en bra roman. Men det er noe som stemmer også, bl.a adressen!

I hvilken alder er de som er med i sjekkemiljøet?

De fleste er mellom 20 til 30 år, men det finnes gutter som er 17 og menn på 60.

I dag er du mer interessert i generell selvutvikling har jeg forstått, og ikke bare sjekking. Hvem er dine største inspirasjonskilder?

Det er mange som inspirerer meg, men jeg vil spesielt nevne Neil Natura, Anthony Robbins og Owen Cook (aka. Tyler Durden). De er alle personer med ekstrem tilstedeværelse og evne til å inspirere, samtidig som de selv lever det de lærer bort. Det er viktig.

Du har nevnt litt om dine fremtidsplaner. Hvor ser du deg selv om fem år?

Om fem år er jeg en ledende coach i Speed Up Life, som da er verdens største dating –og cochingfirma. Jeg reiser rundt i hele verden og starter nye prosjekter, holder seminarer og inspirerer tusenvis av mennesker.

Har du noen tips til leserne helt til slutt?

Folk skaper alt for mange begrensninger for seg selv, såkalte ”limiting beliefs”. Husk at ekte lykke kommer innenfra. Du må ikke være redd for hvordan ting skal ende. Dette er veldig viktig hvis du skal oppnå fremgang. Lek med livet, ta handling og gå for det du har lyst på. For eksempel da jeg tok kontakt med deg Stig, hva hadde jeg å tape?

Ikke flykt fra det du ikke vil ha. Du må møte det! Du må rett og slett bli venn med frykten. Jeg mener det er viktig å være et ja-menneske. At man blir vant til å ta sjanser, ha det gøy i livet og ikke ta ting så jævlig alvorlig. Gå for det du vil ha!

ICON

Du kan følge ICON på hans egen blogg ICONspeeduplife.com.

Nettsiden til SpeedUpLife er under utvikling, men du finner den her.

Skribent: DineVibber.no

5 tanker om “Intervju med sjekkeartisten ICON

  1. Meg og noen kamerater har prøvd oss litt på pickup når vi har vært på byn. Ikke altid det funker like bra, men nå har jeg ikke holdt på så lenge da.

  2. Jeg regner med at du ihvertfall tør å gå bort til ei jente og snakke med henne. Bare dét kan være et stort skritt for noen. Stå på!

Kommentarfeltet er stengt.