Ordets makt

Skrevet av numerolog Åse Steinsland. Hennes hjemmeside finner du på numerologen.no.

Det talte ord har makt. Ord består av vibrasjoner som man nødvendigvis ikke umiddelbart forstår, men de aller fleste kan føle effekten av dem.

Når vi fordømmer, avviser eller latterliggjør andre mennesker, eller med viten og vilje sladrer om andres liv, fordi vi for eksempel ikke liker vedkommendes livsstil eller måten personen tenker på, vil jeg faktisk påstå at vi leker med ilden…

Loven om tiltrekning sier at med våre talte ord skaper vi vår egen virkelighet. Konsekvensen blir da at om du sladrer eller baksnakker andre, så utsetter du deg selv for det samme.

Hvis en person som du bryr deg svært mye om sier til deg ”jeg er glad i deg” eller kommer med komplimenter, vil kroppen din reagere på en positiv måte. Sier noen noe svært negativt til deg, vil kroppen og auraen din reagere med tilbaketrekning, og du vil føle både emosjonell – og kanskje også fysisk smerte. Det er vibrasjonen i ordene som ble sagt som sårer.

Hvor mange ganger har vi gått på butikken og sett ukeblader som skriker mot oss med siste nytt fra sladderfronten? Hva slags party er det bladet inviterer til oss å bruke energien vår på? Vi inviteres vi til å bli involvert i ukjente menneskers drama, mennesker vi ikke engang har den minste kunnskap om.

Dette distraherer oss fra å fordype oss i våre egne utfordringer. Det er mye lettere å snakke om andres negative sider og fremheve hvor dårlige mennesker de er, enn det er å se inn i oss selv og se bjelken i eget øye.

Personer som utsettes for slik negativ energi, kan faktisk bli fysisk syke av det. Har du noensinne vært den som utsatt for kritikk, sladring og fordømmelse? Hvordan føltes det? Jeg er sikker på at de fleste av oss har vært utsatt for dette og følt hvordan man regelrett tømmes for energi. Man føler tristhet, vantro, sorg, sinne og skam. Dette er hva man utsetter andre for når man sladrer og fordømmer.

Personene vi fordømmer, kritiserer og sladrer om blir utsatt for et psykisk angrep som til syvende og sist vil slå tilbake på oss selv.

Det er stor forskjell på å diskutere følelser som har oppstått i forbindelse med andres oppførsel med en eller to nære kjente, fordi det er ting du ikke helt forstår. Intensjonen er da å lette å trykket, man trenger en skulder å gråte på eller få litt gode råd eller større klarhet i en vanskelig situasjon.Intensjonen er ikke å sladre eller angripe andre. Å gå rundt til ”gud og hver mann” derimot å snakke negativt om andre noe helt annet. Det kalles sladring.

Hvorfor kaster vi bort så mye energi og tid på andres drama når vi egentlig burde se våre egne feil? Energien som vi kaster bort, burde brukes til å skape større forståelse for oss selv og til å gjøre endringer og skape nye ting i våre egne liv. Når vi lar oss lede inn i samtaler hvor vi diskuterer andre folks liv, blir vi distrahert fra det som er det aller viktigste.

Universet består av energi. Denne energien har både positiv og negativ ladning. Forskere har funnet ut at negative ladede partikler faktisk er større enn positivt ladede partikler. Selv om partiklene er av forskjellig størrelse, flyter de harmonisk gjennom universet og kropp (nervesystem, sirkulasjonssystem, fordøyelsessystem, muskelmassen etc.).

Intensiteten i et slikt angrep fører til at de negative partiklene blir større, og er med på å øke sjansen for å manifestere sykdom og plager. Følelser man har hatt i forbindelse med opplevelser, er med på å bygge opp våre celler og vårt vev som igjen utviker en form for energi.

Husk også at de fleste mennesker søker bekreftelse på sine handlinger i tilskuernes blikk og kaller det selvtillit. Man blir da svært bundet til hva andre synes og mener, og blir svært ufri i egen utvikling. En integrert person søker uklanderlighet i egne øyne og er bundet kun til seg selv.

Husk at det er mye lettere være offer og fortsette å være slave av systemet enn å tørre å ta i bruk egen kreativitet.!

Prøv det den som tør…

Åse Karin Steinsland er livsveileder og bruker numerologi som redskap til personlig utvikling. På numerologen.no kan du lese mange spennende artikler, eller bestille en personlig analyse.

Skribent: DineVibber.no

12 tanker om “Ordets makt

 1. Jeg har baksnakket, gjort narr av og vært spydig i alle mine år. Det har aldri blitt slått tilbake til meg. Om en først har mot til å kritisere, er man bedre selv (I mitt tilfelle ihvertfall). Derfor vil motangrep eller personangrep rettet mot f.eks. meg ikke fungere. Jeg har for god selvtillit til å bli såret av ord. Jeg ser på meg selv som en alpha som må bevare min plass ved å rakke ned på andre og eventuelt såre de psykisk. Dette er en en helt naturlig ting, de svake byttene går med først – sånn er det overalt.

  Det er så lite sannhet i tekster som omhandler mobbing etc. Alt har blitt vridd og vendt til at mobberen/erne er de svake individene. Dette kan selvfølgelig stemme i noen sammenhenger, derimot er det oftere det motsatte. Mobberen er alpha og offeret er omega.

  Mennesker er også dyr.

 2. vi er nok alle enige om at det er negativt å baksnakke andre, men det stod utrolig mye tull i denne bloggen:

  «Universet består av energi. Denne energien har både positiv og negativ ladning. Forskere har funnet ut at negative ladede partikler faktisk er større enn positivt ladede partikler. Selv om partiklene er av forskjellig størrelse, flyter de harmonisk gjennom universet og kropp (nervesystem, sirkulasjonssystem, fordøyelsessystem, muskelmassen etc.).»

  «Universet består av energi»
  fortell.. for dette virker det som du har peiling på

  «Forskere har funnet ut at negative ladede partikler faktisk er større enn positivt ladede partikler.»
  snakker vi om elektroner og protoner her? hva i alle dager har dette med baksnakking å gjøre?

  «Selv om partiklene er av forskjellig størrelse, flyter de harmonisk gjennom universet og kropp (nervesystem, sirkulasjonssystem, fordøyelsessystem, muskelmassen etc.).»
  flyter harmonisk? gjennom universet og kropp?

 3. @Jørgen: Du ser på deg selv som en alfa, og det er bra. Jeg er faktisk noe enig med deg i at de som blir mobbet er de svake, og det er derfor de blir mobbet. Det er viktig at slike lærer seg å ta igjen og få mer selvtillit og øke sin selvfølelse. Men et spørsmål: Du er alfa, og jeg regner med at du har noen gode venner du setter pris på og som liker deg for den du er. Behandler du disse som dritt, baksnakker de, er spydig, kritiserer de og sårer de psykisk altså?

  @hva i all verden er dette for noe?: Det er ikke tull serru! Du kan alltids begynne å lese om kvantemekanikk. En god start vil være denne artikkelserien: Kvantemekanikk og selvutvikling
  🙂

 4. Rimelig sikker på at negativ energi og positiv energi har en større eksplosjons radius per enhet en en atombombe. Vet ikke helt hvor dette fører til harmoni, men det er vel kankje etterpå….

 5. Så sant, så sant… Når jeg leser dette og tenker gjennom mine egne erfaringer ser jeg at det stemmer ganske godt. Om jeg omgir meg med mennesker som snakker «dritt» om andre ser jeg på verden og andre rundt meg med en mer negativ instilling enn om jeg omgir meg med mennesker som har ett positivt syn på seg selv og andre! 🙂

 6. Jeg har for god selvtillit til å bli såret av ord. Jeg ser på meg selv som en alpha som må bevare min plass ved å rakke ned på andre og eventuelt såre de psykisk

 7. 2 Alle snubler vi ofte. Den som ikke snubler og feiler med det han sier, er fullkommen og i stand til å holde hele kroppen i tømme. 3 Vi legger jo bissel i munnen på en hest for at den skal lystre oss, og da kan vi styre hele hesten. 4 Ja, selv store skip, som drives av sterke vinder, kan med et lite ror styres dit styrmannen vil. 5 Slik er det også med tungen. Den er en liten kroppsdel, men kan skryte av sin store makt. Ja, en liten ild kan sette den største skog i brann! 6 Også tungen er en ild, en verden av ondskap blant våre lemmer. Den smitter hele kroppen og setter livshjulet i brann, og selv blir den satt i brann av helvete.
  7 Alt i naturen, både ville dyr og fugler, krypdyr og fisk, kan temmes og er blitt temmet av mennesket, som selv er en del av naturen. 8 Men tungen makter ikke noe menneske å temme, skiftende og ond som den er, full av dødbringende gift. 9 Med den lovpriser vi vår Herre og Far, og med den forbanner vi menneskene som er skapt i Guds bilde. 10 Fra samme munn kommer det både lovprisning og forbannelse. Slik må det ikke være, mine søsken! 11 Strømmer det vel friskt og bittert vann fra samme kilde? 12 Mine søsken, kan vel et fikentre bære oliven, eller en vinstokk bære fiken? Like lite kan en salt kilde gi friskt vann.
  Jakobs brev 3,2-12

 8. Negative ord man hører om seg selv kan faktisk være livsfarlige. Mennesket som får mye ubegrunnet kritikk kan tro på det til slutt og gjøre selvmord. Syns Jørgen skal tenke seg godt om før han slenger med leppa. Er selv i en sånn situasjon at jeg får daglige skyllebøtter uansett hvor bra jeg gjør ting. Resultatet er at jeg blir etterhvert akkurat det han kritiserer meg for. Jeg blir deppa og orker ingenting. Han er en viktig person i mitt liv. Nemlig faren til mine barn. Ordene hans maler i hodet mitt dag etter dag og jeg kan ikke glede meg over livet lenger. Jeg vil ikke tenke på det han sier men jeg har blitt hjernevasket. Det er styrken på angrepene som avgjør om man overlever eller ikke. En skadet person kan ikke forsvare seg. Man har blitt gjort svak av andre.

 9. Hei Stig! Foreslår at du lager et blogginnlegg om ærlighet og viktigheten av å ta opp «ting» med hverandre før det oppstår en konflikt. Eventuelt hvor ærlig skal man være? Har havnet i en situasjon der venninnen min (som jeg bor sammen med) har kjæresten på besøk og overnatting nesten hver dag hos oss. Jeg liker ikke at han er her så ofte og har sagt ifra om det, men hun tror jeg sier det fordi jeg misliker han. Er ikke overbegeistret for fyren men i bunn og grunn har ikke det noe med å gjøre at jeg ikke vil ha en ekstra beboer her. Er det noe jeg kan gjøre eller si for å forbedre situasjonen?

 10. God ide for blogginnlegg M! Ærlighet varer som regel lengst, men ikke alltid. Har vennskapet kommet til et punkt hvor det må en revurdering til? Det er nok lurt å ta opp ting før emosjonene tar overhånd 🙂

Kommentarfeltet er stengt.