Mira Craig er en tulling!

mira-craigVG.no kan vi i dag lese om Mira Craig og hennes tanker om bl.a. dommedag og samfunnets hjernevask. Det er fint å se at kjente artister tør å gå ut med slike forholdsvis radikale tanker. Tanker som er i tråd med en nyere bevissthet som brer om seg og får mer og mer fotfeste.

Hvis du har lest mitt innlegg som heter «Er du en tulling?«, skjønner du hva jeg mener med en tulling. En tulling er en som tør å gå engne veier, på tvers av hva samfunnet ellers mener er akseptabelt. En som ikke oppfører seg i tråd med det samfunnet ellers mener er det riktige, blir som oftest betraktet som en tulling. Selv om de egentlige tullingene er de som betrakter andre som tullinger.

Mira Craig er derfor en tulling i positivt forstand!

Dommedag.

Mira Craig nevner jordens dommedag i henhold til Maya-kalenderen. I følge den skal jorden gjennomgå en stor omveltning som følge av at jordens magnetpoler snur. Dette skjer i 2012, nærmere bestemt den 21. desember.

Det er imidlertid ikke noe nytt at magnetpolene på jorden snur. Sist gang det skjedde var, i følge astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard, for 780 000 år siden. En interessant artikkel skrevet av Ødegaard finner du her.

Det som skjer når polene snur, er at jordens magnetfelt blir annerledes. Magnetfeltet beskytter oss bl.a. for stråling fra verdensrommet, og vi benytter magnetfeltet til å orientere oss når vi bruker kompass. Dyrene benytter også magnetfeltet til å orientere seg. Hval som strander og brevduer som ikke finner frem kan ha sin forklaring i at magnetfeltet er endret.

Endringer i magnetfeltet vil påvirke klimaet på jorda fordi vi bl.a blir mer utsatt for stråling fra solen. Golfstrømmen kan skifte retning, mer stråling kan føre til at enkelte dyrearter dør ut, og været blir mer ekstremt.

Disse endringene skjer naturligvis ikke over natta, og vi ser kanskje en endring allerede nå i form av vær som er mot normalen?

En høyere bevissthet.

Mira Craig sier videre at «Mennesker må lære seg å være åpne for annet enn det vi ser og det vi har lært».

Jeg kan ikke være mer enig. Dette er ord som kommer fra et menneske som har skjønt det. Dette er ord som tilhører et menneske med en høyere bevissthet.

De aller aller fleste på denne jord er hjernevasket til å tro at den læren som naturvitenskapen gir, er den eneste sannhet. Alt som ikke kan bevises vitenskapelig, blir av mange beskrevet som overtro og fantasi. Vi blir inndoktrinert i denne læren helt fra vi er små.

Vitenskap er basert på observerbare fakta som kan etterprøves. Går vi inn i kvantemekanikk, finner vi at når en partikkel blir observert, skifter den egenskap. Dvs. at slik tingene er, forandrer seg når noen observerer. Dette er et stikk i siden til den vitenskapelige metode. Kan vi i det hele tatt stole på vitenskapen? Gir den det riktige bildet av verden? Neppe.

I den senere tid har det vært mye oppmerksomhet omkring Snåsamannen og Loven om tiltrekning. TV Norge sender en serie som heter «Jakten på den 6. sansen», NRK fyller Schrødingers Katt med stoff om klarsynthet. Alternative miljøer får flere og flere tilhengere. Vi mennesker er i ferd med å skjønne at det finnes mer mellom himmel og jord enn det som vi kan forklare.

Alt dette er i tråd med at vi begynner å nærme oss en tilstand av en høyere bevissthet. En bevissthet om at du og jeg tilhører samme enhet, og at alle mennesker er forbundet med hverandre. Samtidig er menneskene uløselig forbundet med jorda og resten av universet. Vi har alle samme utgangspunkt i det som en gang var singularitet.

Jeg vil gi Mira Craig en stor klem for at hun sier det hun sier i artikkelen på VG.no. Hun når ut til mange unge mennesker som trenger å skjønne at verden nødvendigvis ikke er slik vi lærer om den av storsamfunnet, media og skolebøkene.

Klikk inn på end of time 2012 hvis du vil lese mer om dommedagsprofetien.

Skribent: DineVibber.no

19 tanker om “Mira Craig er en tulling!

 1. Hehe…

  Da jeg så tittelen tenkte jeg at du fortsatt satt fast i den materialistiske gjørma mens skylappene stod 45 grader innover på begge sider 😉 Jeg skjønner nå at jeg tok feil, og setter stor pris på å se at stadig flere begynner å få øynene åpnet opp i en ellers ensrettet verden.

  Ikke minst fortjener den omtalte selv, Mira, honnør for å gå ut slik hun gjør. All respekt til henne for det!!

  Avslutningsvis vil jeg korrigere deg på en ting; «kan vi i det hele tatt stole på vitenskapen?» Svaret mitt der er ja.
  For det første er det ikke sagt at verden er enten eller, det som presenteres av nåtidens konservative forskere er ikke nødnvendigvis feil, det er bare det at det er en veldig snever del av det totale bildet.
  For det andre er det viktig å huske på at det du helt riktig presenterer om kvantemekanikk og «observatøren» og er vitenskap av høy kvalitet.

  Basert på disse to punktene vil jeg svare ja, vi kan stole på vitenskapen. Men vi skal være skeptiske. Skeptiske til nye ideer som presenteres, men også til etablerte sannheter. Det er sistnevnte de såkalte «skeptikerne» ser ut til helt å glemme.

 2. Henviser til VG’s artikkel av Espen A Hansen
  »
  Ifølge Maya-indianernes solkalender vil dommedag finne sted 21. januar 2012. Jordens undergang er blitt spådd utallige ganger tidligere av dommedagsprofeter og religiøse sekter.
  »

  blir bare så sur når jeg ser han formulere sånt som om det var fakta. 2012 er bare starten på en ny tid- subjektiv analyse har kommet frem til at dette er nok en «dommedag».
  21 des 2012 blir 13.0.0.0.0.0 baktun etter det jeg har forstått- blir kanskje fint med litt mindre magnetisme og mye globalt nordlys osv.. kanskje litt spirituell whateva..
  men det er media som sprer dommedagspropagandaen og samtidig motsier den.. skriv mer fakta før analyse vg motherfuckers..

  ps. din blogg er bra.

 3. «Jeg vil gi Mira Craig en stor klem for at hun sier det hun sier i artikkelen på VG.no. Hun når ut til mange unge mennesker som trenger å skjønne at verden nødvendigvis ikke er slik vi lærer om den av storsamfunnet, media og skolebøkene.»

  Jeg henger meg på i den klemmen!

 4. @Knut: Når jeg tenker etter, er kvantemekanikk et vitenskapelig paradoks. Det er vel derfor ingen (vitenskapsmenn) er i stand til å forklare mekanismene innenfor kvantemekanikk.

  @morten: Er så enig så enig. Media kommer til å blåse opp dette enormt. Vil være førstesideoppslag verden rundt i desember 2012.

 5. Viser til reportasjen om Mira Craig og verdens undergang i 2012. Den riktige datoen er 21. desember 2012 og ikke 21. januar 2012.
  Det er for lengst opprettet en egen stor organisasjon som jobber døgnet rundt med samt forberede verdenssamfunnet på hva som kan skje 21.12.12.

  I følge Mayaernes kalender som går over 5000 år er denne datoen selve slutten og kalenderens siste dato. Også egypternes historie nedskrevet i blant annet pyramidene peker ut samme tidsrommet at noe voldsomt vil skje som vil ramme menneskeheten og jordkloden.
  NASA har regnet ut at datoen er særdeles kritisk da noe vil skje ute i verdensrommet under selve overgangen mellom skiftet av sommer og vinter som gjør at magnetismen og polene i sør og nord vil gjør at hele Jorden rammes. Det amerikanerne har å rutte med i krig mot store kritiske farer fra verdensrommet kan bli tatt i bruk.

  Paven vi har i dag er den 110. Den neste vil være den 111. og man frykter at det vil være en djevel av Satan selv i forkledning. Vatikanstaten vil gå til himmels samt utslettelse av Midtøsten. De kristne og troende vil derimot bli ført opp til Himmelriket og de vantro vil oppleve Helvete på jord. Det store børssmellet med banker og finans høsten 2008 startet med en nedgang på 777 poeng på Wall Street som en symbol på at den økonomiske kollapsen var momentant. 777 kan være et symbol fra Gud om at dansen rundt gullkalven, altså den moderne økonomien der det meste innen økonomi og verdier ligger lagret elektronisk i banker. 666 er da også selve grunnstammen som første og midterste og siste streken på alle strekkodene som de fleste varer verden over har for unike varenumre. 666 er da også djevelen Satans eget nummer. Med andre ord menneskehetens stadig større jag etter kjøpe varer eller mammon som det heter fra gammelt av har gått så langt at det hele vil kollapse som det gjør nå for tiden og bli stadig verre og verre fremover.
  Kollapsen innen finans, bank og verdiskapning og pengenes verdi vil gjøre at det sikreste vil være anskaffe seg gullmynter som fremste gangbare valuta verden over igjen. Menneskehetens dans rundt gullkalven har fått sin pris.
  Det er etterhvert mange kjendiser, kjente personer og andre som har meldt seg inn i organisasjonen. Også USAs president Barack Obama som er æresmedlem. I løpet av 2009 vil menneskeheten bli bombardert med TV serier og spillefilmer om verdens klimaks, datoen 21. desember 2012. Spillefilmen 2012 som kommer på kinoene verden over sommeren 2009 vil være en forsmak før TV seriene setter i gang høsten 2009. Eget domene navn har organisasjonen for lengst og der legges det ut store mengder med opplysninger fortløpende. YouTube har trolig over 1000 videoer om emnet allerede og det er for lengst satt i gang en TV kanal i USA som forteller døgnet rundt om emnet og det som kan skje. Den kringkaster 24 timer i døgnet på Internett blant annet. Før har det vært stort sett dommedagssekter og andre mer eller mindre tvilsomme personer og troende som har ved en rekke anledninger spådd verdens undergang på fastbestemte datoer og begått kollektivt selvmord ved en rekke tilfeller. Også det aller meste av det som står i Bibelens Åpenbaringsboken har det meste skjedd allerede så enden er nær også for de troende kristne og andre verden over. Men nå er det blitt så mange ulike som tror på at noe vil skje 21.12.12. og at det er så mange tegn i tiden og ting som har gått i oppfyllelse og skjedd, at man tror at nå vil Verden oppleve noe de aldri har vært borti før og som angår hele eksistensen og livet på Jordkloden. Hva som vil skje aner man ikke, men særdeles dramatisk frykter stadig flere at det blir.
  Når mange ting som Nostradamus og andre kloke mennesker lang tid tilbake forutså, har skjedd og mener at menneskeheten vil oppleve noe helt spesielt på tidsrommet 21.12.12. da hele vårt kalendersystem er totalt fullendt. Matematikere gjennom alle tider har også funnet ut at tallet 1 er selve byggesteinen i alt mulig både kalendermessig og historisk og ingeniørmessig. Videre skal tallet 1 legges sammen tre ganger for å være videre byggestein i alt. Altså 1 + 1 + 1. For bygge opp på hverandre skal dette gjøres til man kommer til tall med 1 + 1 + 1 i det fullkomne. Altså 12 som igjen danner 1 + 1 + 1. Tallet 21 blir også 1 + 1 + 1. Vi er da også inne i det 3. moderne årtusenet. og da er derfor er da også årstallet 12 fullkomment maksimum. På denne måten regnet Mayaerne ut at det var 3 årtusener før moderne tidsregning pluss at vi nå er inne i det 3. moderne årtusenet. Derfor gir datoen 21.12.12. i det moderne 3. årtusen. Tallet 12 som igjen gir tolv med fullkomne 1 tall. Derfor kollapser kalendersystemet på denne datoen. Denne matematikk er det Mayaerne brukte for konstruere kalenderen.
  På datoen da sommer og vinter halvåret og der polene og solen er i midten mellom nord og sør er og har vært selve klimakset hvert halvår for jordens befolkning enten det er på den nordlige eller sørlige halvkulen på Jorden. Også egypternes dyktige folk som bygde pyramidene anvendte tall systemet og forutså hvordan man skulle bygge pyramidene som gedigne byggverk som kunne stå imot naturens krefter i tusenvis av år. 1 + 1 + 1 = 3. Videre med 4 sider som ente i den fullkomne 12.eren som dannet pyramidens topp.. At byggverkene pyramidene som trekantede byggverk midt ute i ørkenen i Egypt skulle peke opp mot himmelen og inneholde både faraoer og masse annet har fascinert jordens folk i årtusener. Det er og blir en ingeniørkunst som de færreste av dagens ingeniører skjønner seg på. Pyramidene har stått i mot alt som finnes i tusener av år. Helt genialt.
  En del forskere på 11. september 2001 mener at også datoen 11.09.01 som også gir 12 ettall ikke var tilfeldig og at det skjedde klokka 11:11 amerikansk tid. USA er som sagt selve symbolet på dansen rundt gullkalven, med spekulasjon og børshaier på børsen, økonomer og finansfolk som forvaltet penger og verdier som om det bare var penger på papir som vokste på trær. Det er da heller ingen andre land i verden som USA som har så mye gjeld til resten av verden og til slutt kollapset det hele som ga verden finanskrisen vi nå er inne i. Fordi menneskeheten har gått av skruplene i misbruket av jordens ressurser og forvaltning. De åndelige og religiøse verdiene har kommet helt i bakleksa for menneskehetens stadige jag spesielt i den vestlige verden etter egen selvdyrkelse, dansen rundt gullkalven og mer til som har gjort at hele verdens ressursbruk, miljø, verdier, menneskesyn har spilt mer og mer fallitt. Troende tror at Gud nå har blitt så inderlig lei menneskehetens store misbruk av skaperverket at endetiden er veldig nærme.
  Ikke nok med det. Dataspill firmaet FunCom i Norge har i noen år nå jobbet med deres aller nyeste dataspill som kan lanseres trolig 21.12.09.verden over. Spillet som heter The Secret World har det vært mye mystikk rundt hva skal inneholde, men med super 3D realistisk datagrafikk og musikk samt foregå i viktige steder som Paris, London, Roma osv. At spillet dreier seg om 21.12.12. har inntil nylig vært godt skjult. Men FunCom har etterhvert i det siste sluppet løs et par trailere, som forteller at spillet går ut på redde verden fra det som kan skje 21.12.12. Altså blir det et svært tøft spill der man skal bekjempe ondskapen som bl.a. braker løs i Vatikanstaten og mye mer. Det blir nok et svært voldsomt spill der man skal forsøke redde menneskeheten så godt det lar seg gjøre. Spillet får ganske sikkert 18 års grense, fordi dette blir et dataspill som sannsynligvis blir svært omdiskutert. Det er svært dristig gjort av FunCom å lage et slikt spill som kan få mullioner av mennesker verden over sammen til å kjempe for menneskehetens eksistens som et digitalt online spill av det som kan skje 21.12.12.
  Offisielle nettsiden til 21.12.12 organisasjon og mye annet om datoen er da også å finne på bl.a. denne nettadressen. http://www.december212012.com
  På Youtube er det ofte bare å bruke søkeord som 2012 og 21.12.12 eller også 12.21.12 ettersom amerikanerne skriver datoer på denne måten. Det er så mye videoer allerede ute på nettet.
  Enten man liker det eller ikke kommer fokuset på denne datoen til også få stadig mer fokus også for oss her i Norge og Europa selv om vi her er mer jordnære til hva som kan skje enn hva amerikanerne er.
  Fokuset blir nok betydelig større når spillefilmen og TV seriene setter igang i løpet sommeren og høsten 2009 samt at FunCom slipper løs sitt neste dataspill på PC. Det er bare å stålsette seg til 21.12.12.

  Informasjonen overfor tar utgangspunkt i ulike opplysninger som allerede er å finne om emnet på nettet. Det er ikke å se bort fra at det er en stor fare for at stadig større deler av verdens befolkning kan gå helt av hengslene og det vil for de fleste være svært vanskelig være likegyldige til denne helt spesielle datoen 21.12.12 i tiden fremover.

 6. Hi, good post. I have been thinking about this issue,so thanks for sharing. I will certainly be subscribing to your posts.

 7. Mira Craig <3
  Hun tør å ha gjort noe galt .. det kan alltid være vondt å ha gjort noe galt ! : ( Men hun er sterk å jeg er alltid med henne <3

 8. Argumentene dine er så tynne, så enkle, og alltid de samme. Jeg skjønner attraksjonen med det alternative: mystikk og «annerledesheten». Men når du forsøker å argumentere rasjonelt blir det bare så tåpelig.

  Dere her på siden er litt tullete. På den negative måten.

 9. Okay! Hvis argumentene mine er så tynne, så enkle og alltid de samme, så kom med motargumenter og alternativer til det jeg skriver. Er alltid åpen for å lære noe nytt. Ellers, hold kjeft! 🙂

 10. Synes det er festlig at hun i ramme alvor og med største naturlighet påstår at hun greier å lese kort i en kortstokk uten å røre de, til tross for at absolutt ingen har greid å bevise at de faktisk *har* slike evner.

  Litt mer bekymringsfullt er det at VG gir den skrulla der publisitet, men såvidt jeg vet ikke skrev et ord om at James Randi skulle ha foredrag her i landet. :-/

  Du hyller folk som sier at en må ha et åpent sinn, og at det er mer mellom himmel og jord enn en kan forklare (som forøvrig er tøvete sagt, og mer en bortforklaring enn et faktisk argument). Når det er så utrolig mange som er i dette alternative miljøet, hvorfor er det da *ingen* som greier å bevise evnene sine??

  Jo, det kan jeg godt forklare deg (selv om et blikk på nettsiden din sier meg at du er godt inneforstått med dette). De *kan* ikke bevise det, fordi det er tøys fra ende til annen. Lureri og svindel, og folk biter villig på. Skeptikeren James Randi hadde nettopp foredrag i Norge, hhv. i Oslo, Bergen og Trondheim. Og han tok null og niks i inngang, og foredraget ble streamet gratis over internett. Lisa Williams (selverklært klarsynt, reiki healer, krystallhealer og medium – Wikipedia) skal nå på en kjempeturné gjennom hele Norge. Hun tar rundt 600 kroner per billett, og tjener seg *søkkrik* på kvakksalveriet hennes. Tilfeldighet?

 11. @Øystein: Jeg har stor tillit til vitenskap og takket være den har vi fått gode medisinske behandlinger, teknologi som hjelper oss og viten om hvordan naturen fungerer. Jeg forstår den skepsis som mange retter mot alternativ medisin og alt det som ikke kan bevises vitenskapelig. Denne skepsisen er ikke bare sunn, den er også svært viktig.

  Det jeg ikke forstår er den aggresjon som jeg noen ganger enser hos skeptikere. En aggresjon som blir rettet mot oss som, i tillegg til å ha stor respekt og tro på vitenskap, samtidig har tro på at vitenskapen ikke klarer å avdekke den hele og fulle sannhet, og at det kan finnes fenomen som vitenskapen ikke klarer å forklare med dens metoder. For meg betyr det at en ikke kan utelukke at slike fenomen (eks. tankeoverføring, klarsynthet, homeopatisk medisin, healing osv.) kan være reelt.
  Sammenfiltring er f.eks. et fenomen innen kvantefysikk, et fenomen som er reelt og som er bevist uten at det kan forklares. (Ja, jeg vet, kvantefysikk blir «misbrukt» av ulike alternative aktører og er således et oppbrukt eksempel. men dog, du fatter poenget.)

  James Randi er en fyr som har viet sitt liv til å avsløre kvakksalvere, og han utlyser en belønning på 1 mill dollar til den som klarer å bevise sine evner med vitenskapelige metoder. Så langt har ingen klart det, og jeg er nok sikker på at det aldri vil være noen som klarer det heller. Årsaken er metodene som en skal bevise med. Vitenskapen har definert seg selv, og den utelukker på den måten alt som ikke faller innenfor. Vitenskap og metafysikk snakker to forskjellige språk, og når en nordmann skal forklare om langrenn for en fra Tanzania som verken kan norsk eller som aldri har sett snø, vil det være bortimot en umulig oppgave. Og når han fra Tanzania krever at nordmannen i tillegg skal forklare på swahili vil det aldri fungere.

  Når det kommer til penger og det alternative, vil jeg si at svindlere finnes det over alt, også innenfor vitenskapen (flere forskere forfalsker sine resultat motivert av ære, berømmelse og penger). James Randi er nok ingen fattig mann selv, som kan utlove milliondusør. Legemiddelindustrien er vel den industrien med mest makt og penger i verden.

  Verden er ikke svart hvit 🙂

 12. Takk for svar. Nei, verden er ikke svart-hvit – heldigvis! For hjelpes så trist det hadde vært! 🙂

  Du snakker om bevisførsel og at ingen nok vil vinne denne millionen til James Randi. Men det er jo ikke så vanskelig, og bevisføringen behøver ikke å gjøres så vanskelig heller. Du nevner tankeoverføring og healing. Dette er evner som skal kunne ha konkrete, målbare resultater, sant? Hvorfor er det da ingen som har greid å faktisk overføre tankene sine til andre under nøytrale og observerbare omgivelser? Og hvorfor er det ingen som har greid å faktisk heale en reell lidelse, f.eks. en kar som har behov for organtransplantasjon for å overleve eller som mangler et organ eller en kroppsdel (øye, arm eller bein)? Bestefaren min hadde lungekreft, og måtte operere ut store deler av den ene lunga. Hvorfor kan ikke en healer bare få han til å gro ut lunga igjen? Hvorfor skal disse healerne bare jobbe med diffuse plager (smerter her og der, etc.), hvor effekten av healingen ikke kan påvises utover placebo eller at kroppen leger seg selv?

  Du nevner også homeopatisk medisin, hvor konseptet er «likt kurerer likt», og at dersom et stoff, f.eks. rottegift, fremkaller sånn eller sånn symptomer hos en frisk person, skal også rottegift kunne kurere en syk person som har disse symptomene. Allerede her streiker jo logikken. Men for at fyren faktisk ikke skal dø av nevnte rottegift, fortynnes middelet til det punkt at det ikke er et eneste molekyl igjen. Praktisk. Men dette må jo forklares. Jo, vann har «hukommelse», og husker stoffet det har vært i kontakt med. Ehh…?? Og til og med påstår homeopatene at det går an å lage homeopatisk vann over avstander, ved å kveile telefonledningen rundt homeopatisk vann på den ene siden, kveile telefonledningen rundt vanlig vann på den andre siden, vente 10 sekunder, og tadaaa så har en homeopatisk vann på den andre siden. Dette er jo så søkt at det blir helt useriøst. Akkurat som om jeg skulle kunne si til deg at jeg kan gå ut på plenen, veive med armene, og så fly til værs, og så skal du bare akseptere det bare basert på det jeg sier.

  Men jeg sporer litt av her. Det mest skremmende er at vi beveger oss i en retning hvor en bare skal godta det en annen person sier, uten å måtte forvente at personen beviser det. *Men* (og her ligger nøkkelen) vi skal også godta at vi skal måtte betale i dyre dommer for dette. Og dette er synet som jeg synes du promoterer. Og her tror jeg nok mye av den aggresjonen du omtalte ligger. Jeg personlig blir trist og sinna når jeg ser svindlere som Lisa Williams tjene seg rike på showene sine, samtidig som at de forurenser og ødelegger folks sarte minner om sine kjære. Eller når en annen svindler (jeg husker ikke navnet hans sånn i farta) som liksom skal snakke med de døde, blir avslørt, og det kommer for en dag at «samtalen med de døde» egentlig bare er informasjon som han får på øret fra kona via radiokommunikasjon. Sistnevnte person leste jeg tjente millioner på svindelen sin i forkant av avsløringen. Og så, noen år etter avsløringen, starter han opp igjen, og *igjen* tjener gode penger! Folk vil jo lures!

  Dette ble et veldig langt innlegg, men jeg har mange og sterke meninger om dette temaet. Men avslutningsvis må jeg si jeg synes det er komisk at du nevner at det finnes svindlere blant vitenskapsmenn også, og nevner at de forfalsket resultatene sine, hvorpå de står i sterk kontrast til de vitenskapsmennene som har sanne resultater (og jeg er helt enig forøvrig – diskreditér de og hiv de ut av de vitenskaplige miljøene!). Samtidig så finnes det jo faktisk ingen innen det alternative miljøet (kanskje ikke hele miljøet, avhenging av hva man definerer som alternativt, men du skjønner hvilke greiner jeg sikter til) som faktisk *har* sanne og målbare resultater. Kan vi ikke da bare stemple hele gjengen som svindlere og kvakksalvere, og «call it a day»? 🙂

 13. Først vil jeg takke for at du holder deg for god til å benytte hersketeknikker, som det å kalle meg dum, idiot eller alle skeptikeres favoritt: ignorant. Stort sett alle skeptikere jeg diskuterer med ender med å komme med personangrep og så tvil om min realitetsoppfatning og kompetanse 🙂

  Schrödingers katt på NRK handler for tiden om paranormale fenomen, og om disse kan forklares vitenskapelig. Sist handlet det om tankeoverføring, og forsøket som ble vist på tv omhandlet to eneggede tvillinger, hvor den ene faktisk reagerte på den andres fryktreaksjoner, selv om de satt i separate rom. Vi fikk ingen god forklaring, men en mulig forklaring som ble gitt, var ved hjelp av kvantefysikkens sammenfiltring. For meg er dette et vitenskapelig bevis på at tankeoverføring er et faktum. Forsøket var noe «uvitenskapelig», og om det havner innenfor vitenskapens krav om «allmenngyldiggjøring» er jeg usikker på. Men det ga hint om at tankeoverføring finnes.

  Når det kommer til å heale fram en ny arm eller en ny lunge tror jeg alle er enige (inkludert Snåsamannen og Märtha Lousie) om at det ikke lar seg gjøre. Dette er skavanker som utelukkende er fysiske. Det blir som å skulle bygge en snømann ved hjelp av vanndamp i Sahara, for å illustrere med et «fysisk språk». Det vil aldri gå. Det er mulig et par lokale hyperreligiøse samfunn i USA tror at det kan la seg gjøre, men disse er «avvik» for å benytte et begrep fra vitenskapen. Og «avvik» er som kjent alltid «avvik», og disse hopper vi elegant over uten å forklare hvorfor de finnes 🙂

  Nå skal jeg være litt personlig: For snart 20 år siden tok min mor med meg til en healer (du kan lese historien her) pga. av sterk influensa. Siden den gang har jeg ikke hatt en eneste forkjølelse som har gjort meg sengeliggende. Det er et faktum. Før det var jeg mye plaget av alvorlige influensaer som gjorde meg svært dårlig.
  Jeg har også blitt kvitt min pollenallergi ved hjelp av homeopatisk medisin. Dette er nå 25 år siden. Før det var jeg nødt til å ta sterke allergimedisiner (polaramine – ble ulovlig i det norske markedet i år 2000) som gjorde meg svært sløv og bedøvet. Pr. i dag har jeg fortsatt ingen allergiplager.

  Dette er fakta, og eksempler på at alternativ behandling fungerer. Skeptikere vil forklare dette med placebo og tankens kraft, og at dette ikke er noe bevis for at alternativ behandling fungerer. Og her kommer noe av fallgruben til vitenskapen inn. Skal det bevises, må det gjøres på vitenskapens premisser med kontrollerte forsøk osv. Det er derfor det er så vanskelig å bevise det, fordi det er vitenskapen selv som definerer.

  Man kan dra en parallell til jussen, hvor fellende bevis må være tilstede for at noen kan bli dømt. Selv om det er en sannsynlighet for at den mistenkte har gjort det, og at det mange indikasjoner på at det er sant, vil han ikke bli dømt fordi det ikke finnes noen fellende bevis. Og det går mange skyldige mennsker som ikke er blitt dømt for sine handlinger rundt omkring. Tro meg.

  Det å overbevise en skeptiker om at metafysiske fenomen er reelle, og at alternativ medisin fungerer, er like vanskelig som å overbevise en svært religiøs person om at evolusjon er et faktum. Årsak: de snakker to vidt forskjellige språk, og de fokuserer på to vidt forskjellige oppfatninger av virkeligheten. Innimellom har du folk som meg, som stiller seg på siden, og observerer begge og gjør opp sin egen mening om hvordan virkeligheten er. Derfor har jeg personlig begge aspekt (både det fysiske og det metafysiske) inkludert i min anskueliggjøring.

  Det at man naivt skal godta alt og stole blindt på alle som sier de er synske og har healende krefter er jeg absolutt ikke enig i. Ingen er tjent med det, utenom svindlere og kvakksalvere. Det er derfor det er viktig å ikke skjære alle over den samme kammen. Det finnes aktører i det alternative miljøet som absolutt ikke har skumlere hensikter enn alle legene der ute. Veldig mange i det alternative miljøet er oppriktig ute etter å hjelpe andre mennesker, samtidig som de tjener til livets opphold.

  Du hevder: «vi beveger oss i en retning hvor en bare skal godta det en anne person sier, uten å måtte forvente at personen beviser det?» Hvor har du det fra? Aldri før har det vært så mye fokus og vilje til forskning på det alternative, og dét er vel en indikasjon på at mennesket faktisk ønsker å nøste opp i alle fenomenene, og luke ut det som helt klart er svindel.

  Sånn på tampen skjønner jeg ikke hvorfor du synes det er komisk at jeg nevner at det også finnes svindlere blant vitenskapsmenn. Det er jo sant! Dette nevnte jeg forøvrig bare for å balansere litt av oppfatningen om at vitenskapen er ren og helt uten kritikkverdige faktorer.

  Til slutt vil jeg legge til at jeg mener diskusjonen mellom vitenskap og det alternative (for å gi det et navn) er en forlengelse av det som har pågått i alle tider, nemlig kampen om hvem som har kravet på «sannheten». Den som eier «sannheten» har som sagt svært mye makt, og den som utfordrer den har blitt drept og blir fortsatt drept.

  Hvorfor kan man ikke heller forsøke å samarbeide og heller gjøre noe fruktbart ut av det, fremfor å utøve angrep på hverandre? Dette har imidlertid enkelte leger skjønt, og i dag benytter flere og flere i helsevesenet alternativ behandling på sine pasienter. Det blir kalt komplementær medisin, og er et godt begrep. 🙂

 14. Og jeg er Gud.
  Verden vil bedras gang på gang.
  Synd vi mennesker ikke klarer å bruke hjernen
  til mer enn vi gjør. Jeg blir så skuffet over
  menneskeligheten til tider.

Kommentarfeltet er stengt.