10 tips til å endre livet ditt

mini-10-tips-for-et-bedre-livEt nytt år er i gang. Her får du 10 tips som vil hjelpe deg hvis du har planer om å bedre livet ditt. Sett i gang nå. Husk, du har ca. 31000 dager å leve. Hvor mange av dem har du tenkt å kaste bort på et liv du ikke er fornøyd med?

Sett av litt tid, og motiver deg selv til å utføre minst ett av punktene.

1. Kom deg opp av sofaen og ut av din komfort-sone

Dette er faktisk mye vanskeligere enn det høres ut som, men det er kanskje det aller viktigste for å endre livet. Bryt med dine dårlige vaner, som å slenge deg på sofaen hver gang du føler for det. Utvid din trivselshorisont. Det å gjøre noe utenfor din komfort-sone leder til:

2. Gjør noe du aldri har gjort før

Husker du Harald gjør ting han ikke kan, fra Senkveld på TV2? Å hoppe i Holmenkollen er ekstremt for de fleste, men det er mye annet du kan prøve. Kjør gokart, prøv paintball, ta en tur på et klatresenter, bestill en time med aromaterapi, dra til et sted du ikke har vært før, gå på et stand-up show, ta kontakt med en helt fremmed og begynn å snakke, ta et matlagingskurs, meld deg inn i en karateklubb, begynn å ta dansetimer. Lista over ting du aldri har gjort er garantert lang.

3. Varier maten

Du er sikkert lei brødskiver og kokte poteter. Allikevel fortsetter du å spise det dag ut og dag inn. Når du er på butikken, er du nærmest blind for alle de andre matvarene som finnes i hyllene. Stopp og se deg rundt! Det finnes så mye annet du kan spise, og som smaker utrolig godt. Bytt til en annen dagligvareforretning hvis utvalget er dårlig der du handler nå. Skaff deg inspirasjon ved å snakke med andre om mat. Surf på matsider på nettet. Der kan du få mange tips.

4. Skaff deg en ny hobby

Det kan være hva som helst. Det viktigste er at du finner noe du er interessert i. Ellers er det masse du ikke har oppdaget ennå, og som kan vise seg er spennende. For min egen del har jeg begynt å blogge ved siden av full jobb. Det er en hobby som nærmest er gratis. Ja du kan faktisk tjene penger på det! Begynn å fotografere. Med digitalkamera har dette blitt veldig enkelt.

5. Kjøp deg nye klær

Bruk noen kroner på å skifte ut basisgarderoben. Klær er viktig for selvfølelsen, og prøver du en stil du ikke har prøvd før, kan det ha positive virkninger. Ta på deg et smykke som vekker oppsikt. Eksperimenter med stil. Med en ny stil, vil andre møte deg på en annen måte. Det kan være spennende og forfriskende.

6. Ta deg en tur ut

Om det er ut på byen, eller ut i naturen er det samme. Det som er viktig er at du får nye impulser. Hvis det er lenge siden du var ute og møtte andre mennesker, er det på tide at du gjør det. Du trenger ikke å gå Besseggen for å ta deg en tur ut i naturen. Finn ditt nærmeste skogholt og ta deg en god spasertur.

7. Rydd

Hvis du er en rotekopp som ikke bryr deg om hvordan du har det rundt deg, gjenspeiler det strukturen i livet ditt. Når du har det ryddig rundt deg, får du mer ro og konsentrasjon i kroppen. Vi mennesker har en naturlig trang til struktur og oversikt. Når du gir f… i denne trangen, skaper du en ubevisst uro inni deg. Ordne i klesskap og skotøy. Ha det oversiktlig i boder og garasje. Har du vanskelig for å ta fatt i rotet, begynn i det små. Ta oppvasken oftere. Rydd på plass ting med en gang etter at du har brukt de. Ta for deg ett og ett rom eller én hylle i garderobeskapet ad gangen. Du merker forskjell når du kommer til noen som har det ryddig. Det er en helt annet atmosfære, noe positivt over det.

8. Ommøblér hjemmet ditt

En omplassering av møblene dine kan gi deg en frisk pust av endring i tilværelsen. Du får et nytt miljø som du lever i, på en enkel måte. Dette kan være et godt utgangspunkt for endring i livet generelt.

9. Skru av tv’n en hel kveld

Sett deg ned og tenk over hvordan du vil at livet ditt skal være. Finn frem skrivesaker og skriv ned det du kommer på. For å endre noe, må du først vite hva du vil endre det til.

10. Skaff deg første sessong av…

Jack Osbourne Adrenaline Junkie. Ja, du leste riktig! Dette er en utrolig historie om sønnen til Ozzy Osbourne som endret livsstil totalt. Fra å være feit, lat og narkotikaavhengig white trash, går han gjennom et knallhardt treningsopplegg for å nå målet: å klatre opp veggen på El Capitan. El Capitan er en 910 meter og 90 graders fjellformasjon i California. Han bruker 3 dager på å nå toppen. Jack Osbourne går ekte thaiboksing-match, deltar i okseløpet i Pamplonia og utsetter seg for fysiske utfordringer som får ham til å spy. Realityserien er en meget god inspirasjonsfaktor, og gir deg sannsynligvis motivasjon til å ta fatt på endringene i ditt eget liv.

Nå er det opp til deg selv!

Skribent: DineVibber.no

4 tanker om “10 tips til å endre livet ditt

  1. Rydde er i hvertfall på planen min ^_^
    De andre har jeg sånn noenlunde styring på. Stakkars leiligheten min 😀

  2. Da tror jeg du har god kontroll på livet ditt, og det er det ikke mange som har. Fint å høre!

  3. Mange gode tips her ja 🙂 .. jack osbourne showet hadde jeg ikke hørt om. Har i utgangspunktet ikke så mye til overs for fyren men den serien er jo muligens underholdende …

  4. Hei bjorn.

    Adrenaline Junkie er absolutt verdt å få med seg. jack Osbourne har endret livsstil totalt. Til inspirasjon for andre som også ønsker det. Serien er absolutt severdig, og ikke minst underholdende.

    -Stig

Kommentarfeltet er stengt.