Inspirasjon på søndag: snekkeren

Denne søndagens inspirasjon er en historie om en snekker som tror han bygger et hus for en annen. Resultatet er et dårlig hus.

En gammel snekker hadde jobbet for et husbyggerfirma i mange år. Nå var han blitt sliten, og han følte for å trekke seg tilbake for å leve et bedagelig liv sammen med kona den siste tiden de hadde sammen.

Snekkeren gikk til byggmesteren og opplyste ham om sitt ønske. Byggmesteren sa det var leit å miste en så pliktoppfyllende mann, men han hadde forståelse for snekkerens ønske om å pensjonere seg. Byggmesteren lurte imidlertid på om snekkeren kunne ta seg tid til å bygge et siste hus for ham, som en personlig tjeneste. Snekkeren svarte motvillig ja til dette, så pliktoppfyllende han var.

Snekkeren satte halvhjertet i gang med å bygge huset, og det var lett å se at han absolutt ikke var motivert for jobben. Det var jo ikke hans eget hus han bygget. Han slurvet med grunnarbeidet, håndtverket var heller dårlig, og materialene han brukte var preget av annen-sortering. Det hele var rett og slett en dum måte å ende karrieren som snekker på.

Da huset stod ferdig kom byggherren for å ta en kikk. Mannen som snart var pensjonist ble med, men til hans overraskelse ble ikke huset inspisert som vanlig var. Byggmesteren tok istedet og overrakte husnøkkelen til snekkeren, smilte og sa: «Dette huset er en gave til deg som en takk for lang og tro tjeneste. Du har vært enestående i jobben din, og jeg har tjent gode penger på deg. Derfor har jeg lyst til å gi deg noe noe flott tilbake».

Snekkeren ble sjokkert! For en idiot han hadde vært, tenkte han. Hvis han hadde visst at huset var til ham selv, ville han ha gjort en mye bedre jobb. Han ville ha brukt de beste materialene og gjort seg flid med jobben. Han ville gjort ting annerledes. Nå var han nødt til å ta imot et hus som ikke var bygget særlig godt.

Han takket forsiktig, og håpet på at byggherren ikke la merke til det skuffede ansiktet hans.

Det endte med at mannen og kona valgte å bo i det dårlige huset resten av livet. Mannen angret på at han ikke hadde gjort en bedre jobb, helt til sine siste dager.

Det kalles karma. Det du gir, det får du tilbake. Vær klar over at de tjenestene du gjør for andre, gjør du egentlig for deg selv. Derfor, gjør alltid ditt beste. Selv om du er sliten og lei, gjør ditt beste. Alltid.


Skribent: DineVibber.no

9 tanker om “Inspirasjon på søndag: snekkeren

  1. hvet egentlig ikke hvorfor jeg skrev på engelsk lol, han kan faen ikke vært klin/edru mens han lagde det faenskapet der, han burde skamme seg lol

  2. Hei,

    Har bare et lite spørsmål på siden her.
    Hvor har du fått den tags/stikkords-funksjon på høyre side fra? Er det en wordpress plugin? Hva heter den i så tilfelle? Den ser veldig bra ut.

  3. Tilbaketråkk: Livets ekko
  4. Kanskje han burde sagt nei til oppdraget? Han var sliten og ønsket å trekke seg tilbake, men var for pliktoppfyllende til å fortelle hvordan han egentlig følte det. Sjefen presset grensene hans, selv om det var med et godt formål for øyet.

Kommentarfeltet er stengt.