Bloggere er fremtidens vinnere!

karriereBlogging har større betydning enn du tror. Mange blogger har oppnådd besøkstall som før bare var dedikert veletablerte nettsider. På verdensbasis opprettes det tusenvis av nye blogger hver dag, og kineserne har bare så vidt begynt. Antallet blogger vil stige drastisk de neste årene. De som står bak har nemlig skjønt det, muligens ubevisst. Men de har skjønt det. De har skjønt at blogging vil ha en betydning for egen karriere og utvikling.

Donald Trump har skjønt det, Petter Stordalen har skjønt det, Elisabeth Bettan Andreassen har også skjønt det. De har forstått at blogging er et viktig verktøy for å fortsette deres utvikling. Felles for disse tre er at de allerede hadde en bra karriere før de opprettet sine blogger. De var allerede store navn innen sine respektive sjangere. Men etter at de begynte å blogge, er de i stand til å komme i kontakt med sine tilhengere på en helt annen måte enn før. Kommunikasjonen er mer personlig og interaktiv. Det engasjerer.

Politiske blogger finnes det også mange av, og flere mer eller mindre kjente politikere bruker bloggen som et talerør. Blogging er blitt et viktig verktøy for å ytre politiske meninger. Det vil ikke ta lang tid før våre toppolitikere også er å finne med sine egne personlige blogger. De blir rett og slett tvunget til å rette oppmerksomheten mot blogging som et politisk medium.

Som jeg har vært inne på før, har jeg kort fartstid i bloggosfæren. Det er en ny verden jeg har oppdaget. Men jeg er en person som lærer fort, og jeg er god på å få med meg det som skjer. Fra å være en som var totalt uinteressert i blogging og bloggere, har jeg på kort tid fått et helt annet syn. Jeg har til og med fått min egen blogg. Selv om jeg har vært litt treg, føler jeg ikke at jeg er for sent ute. Sett i et større perspektiv er blogging fortsatt et ungt redskap for å uttrykke meninger, tanker og interesser.

Nye karrieremuligheter

Det at mennesker som allerede har en bra karriere og er kjente fjes har begynt å blogge er en ting. En annen ting er at mange har fått en bra karriere og er blitt kjente på grunn av at de blogger. Vi kjenner historiene til for eksempel John Chow, Blondinbella og Perez Hilton. De har alle tjent millioner på bloggene sine. Med kjendisstatusen kommer også potensialet for å tjene enda mer penger.

Det er ikke lenge før Norge også får sine første virkelige kjendisbloggere. Mote/dagbokbloggeren Ida Wulff er en god kandidat. Store medier som Dagbladet, e24.no, VG og Se og Hør har omtalt henne som Norges nye bloggprinsesse og Norges svar på Blondinbella. Den store karrieren er snart et faktum. (Til opplysning: Blondinbella er en av deltakerne i årets svenske ”Skal vi danse” på TV4, et solid vitnesbyrd på at bloggingen har gitt henne kjendisstatus og en bra karriere utenom bloggen.)

Jeg har tidligere omtalt bloggene marieamanda.com og toroborgen.com som uinteressante. Jeg står fortsatt ved dette synet, da jeg synes disse bloggene ikke har så mye verdi for meg personlig. Men meg om det. Saken er at bloggene har åpnet store dører for de som står bak bloggene.

Førstnevnte blogger har det vært mye fokus på. For de som ikke er faste lesere av bloggen, er det først og fremst hennes (diskuterbare?) påstander om inntekt og besøkstall som har gitt henne oppmerksomhet. Sett bort fra det, er det et faktum at Marie Amanda kan betegnes som en c-kjendis. Ryktene sier at hun allerede har vært å se på forsiden av VG, og hun gjør seg synlig i riksdekkende tv –og radioprogram. Og dette er bare begynnelsen. Spiller hun kortene riktig kan hun lett jobbe seg oppover i divisjonen. Hun kan få en bra karriere utenfor bloggen fordi den er blitt så populær.

Tor-Olav Borgen som driver toroborgen.com er et annet eksempel på en som har gode karrieremuligheter pga. blogging. Jeg har vært i kontakt med ham, og han bekrefter at han har fått henvendelser fra større medier som viser interesse for det han gjør. Hans dagbokaktige blogg har skaffet ham mange faste lesere, og slikt vekker oppsikt.

Blant andre som også er på vei oppover, er Glabladet og annais verdt å nevne. Mannen bak Glabladet, Sindre Låstad, er en fremadstormende kar som skriver bra og har gode og meningsfylte artikler om personlig utvikling. Glabladet er en blogg som fortsatt er på utviklingsstadiet, men den har fått et godt fotfeste og leserne er mange. Vi kan vente mye bra fra den fronten i tiden fremover, og Sindre har allerede vist ansiktet sitt i en større avis.

Annais, eller anna baklengs, er en blogg forfattet av en 13 år gammel jente fra Trondheim. Tross sin unge alder, har hun lykkes i å havne i toppsjiktet når det gjelder antall besøkende (Bloggurat). Hvis hun fortsetter i samme banen, vil det forundre meg hvis ikke hun også får ett eller annet tilbud fra større medier innen få år.

De store aktørene holder garantert et åpent øye med hva som skjer i bloggverdnen. Den inneholder mange spennende og flinke folk. Media -og reklamebransjen er hele tiden på utkikk etter nye kandidater, og jeg tror andre bransjer vil følge på etter hvert.

Innhold er ikke det viktigste, bare det fenger

Når det kommer til et stykke, er det innholdet på bloggen som teller. Men så lenge innholdet skaper interesse og mye trafikk, er det egentlig det samme hva en blogger om. Mote, kjendiser og politikk er velbrukte temaer, og interessen er stor. Men det samme gjelder også ”dagbokbloggene”. Folk som blogger om sitt liv og hva de bedriver tiden med, sågar hva de spiser til frokost, er faktisk veldig interessant for mange mennesker.

Og jeg kan til en viss grad skjønne det. I aldersgrupper hvor usikkerhet er en dominerende faktor, har disse bloggene en aldri så liten funksjon. Å se hva andre gjør i livet sitt, er for mange ungdom svært viktig. ”Dagbokbloggene” hjelper de med å ”finne seg sjøl”, og menneskene bak bloggene fungerer som forbilder.

En interessant observasjon er at de største nettsidene har begynt å lenke til blogger som skriver om deres saker. Dette er et testamente på at de har begynt å ta blogging på alvor. Dinside.no erklærte nylig at de vil lenke til de som lenker til dem. Det samme gjør også VG, Dagbladet og Nettavisen.

Du vil ikke klare deg uten eget domene i fremtiden

Jeg tror at om ikke alt for lenge vil alle være nødt til å ha eget domene på internett. Når du logger deg på din personlige computer, logger du deg i realiteten inn på ditt eget domene på internett. Din personlige computer vil være nettbasert. Harddisken sånn du kjenner den i dag, er kun for lagring. Vi ser det allerede i større bedrifter, hvor de ansatte logger seg på en felles server når de skal inn på pc’n.

Ditt personlige domene på internett vil også være en portal til resten av verden. Det vil være en portal hvor du finner sosiale nettverkstjenester og adgang til offentlige tjenester som altinn, bibliotek og skole. Dessuten vil den også inneholde din personlige blogg, hvis funksjon er å presentere deg utad. Den vil være en mulighet for deg å vise hva du er god for. Når du skal søke på en jobb, vil informasjonen i denne bloggen antakeligvis ha avgjørende betydning.

Dette vil ikke bare gjelde mediabransjen, men også bransjer i sekundærnæringen, som snekker, bilmekaniker og elektrikker. En CV i bloggformat vil gi fremtidige arbeidsgivere opplysninger om hva de kan forvente av de arbeidssøkende. Fremtidige sjefer er nemlig vokst opp med internett, og de kan å bruke det for alt det er verdt.

Min filosofi når det gjelder internett, er at nettet er en parallell verden til vår virkelige verden. Dvs. at det som skjer i vår virkelige verden, vil lage spor på internett. Og det som skjer på internett, vil lage spor i den virkelige verden. De smelter sammen. Derfor er det så utrolig viktig at du viser deg frem på internett. Det at du lærer å bruke internett, eller bloggen, til å presentere deg selv på en god måte, vil være et viktig grep for din karriere og utvikling.

Mitt budskap er derfor:

Budskapet i dette innlegget er at den karrieren du skaper på internett, vil kunne gi deg store fordeler når det gjelder din karriere i den virkelige verden. Hvis du har den oppfatningen av blogging som jeg hadde for inntil 2 måneder siden, vil jeg råde deg til å tenke deg om. Foruten å starte min egen blogg, har jeg gått til det skritt å oppfordre min sønn på 13 år til å begynne å blogge. Han fikk et videokamera til fødselsdagen, og i disse dager forbereder han det som skal bli hans videoblogg… Jeg er stolt av ham!

Derfor: Opprett din egen blogg i dag. Se på det som en investering i fremtidig karriere.

Gi Kudos til denne saken!

Skribent: DineVibber.no

6 tanker om “Bloggere er fremtidens vinnere!

 1. Du har en del gode poenger her. Men jeg er ikke enig i at alle burde opprette en blogg. Det er tross alt nokk av folk som rettt å slett ikke har noe å tilføre allmennheten.

  Jeg skrev nettopp et lite inlegg om dette på bloggen min, som begrunner dette.

 2. Jeg leste innlegget på bloggen din, og du har helt rett. Det kan fort bli hysteri. Det ser ut til at det finnes noe jeg vil kalle «bloggepress». Og når folk føler seg presset, då får vi innlegg med dårlig kvalitet.

  Når det er sagt, så mener jeg fortsatt at alle som er ute etter en bra karriere bør opprette en blogg. På den måten blir en kjent med «mekanismen» bak blogging, hvordan internett fungerer generelt og en blir kjent med triksene for å arbeide seg oppover. At en er prestentert på internett på en aller måte, vil bli obligatorisk. Det er jeg helt sikker på.

 3. Det spørs om det har noe for seg å satse på en karriere innen blogging. Der har vi kanskje forskjellige meninger. En skrivefør kan tjene bedre som forfatter eller journalist, en med foto-talent kan tjene bedre som fotograf, osv.

  Jeg ønsker langt i fra å tråkke Sindre på tærne. Han skriver godt og fortjener de kronene han soper inn.

  …Men… hvis man skal skrive blogg på norsk tror jeg man tjener mer i kassa på Rema.

 4. Budskapet mitt består av det er viktig å komme til syne på internett. Ved hjelp av en blogg, legger den skriveføre igjen sin CV på internett. Det samme gjelder en med et fototalent. Bloggen blir da et redskap og til hjelp når en skal skaffe seg en karriere i den virkelige verden.

  Blogging er et nytt fenomen. Selv om jeg ser at de eldste bloggerne har innlegg datert tilbake til 2004-05, og har bygget seg et relativt stort arkiv, er de ennå unge i mediasammenheng. Det tar tid å bygge en karriere. Jeg tror at hvis Sindre holder samme fart han har holdt hittil, og at han er innovativ, vil han tjene gode penger på det som jeg antar var en hobby til å begynne med.

  Også er det så uendelig mye morsommere å blogge enn å jobbe på Rema, tror jeg…
  🙂

Kommentarfeltet er stengt.