Inspirasjon på søndag: Du skaper det du tror på!

Her følger en historie om et møte med en merkelig, men inspirerende kar. Den var opprinnelig en gjesteartikkel jeg skrev for ICON SpeedUpLife! for noen måneder siden. Resirkulerer den her som denne søndagens inspirasjon 🙂

For en tid tilbake  kom jeg i prat med en merkelig fyr ved navn Robert. Hans atferd kunne tilsi at han var en psykiatrisk pasient som hadde rømt fra en institusjon, og som de aller fleste ville forsøkt å unngå. Han var av utenlandsk opprinnelse, amerikansk statsborger, halvt afrikaner og halvt amerikaner. Han bablet i vei om at faren hans hadde bygget alle satelittene til NASA, at han selv var et sendebud som var blitt sendt til jorda for å opplyse folk, og at jorda er inne i en ny tid.

I stedet for å sette opp forsvaret, både psykisk og fysisk, begynte jeg å lytte til det han hadde å si. Han snakket om at menneskeheten er i ferd med å innta en ny og høyere bevissthet. En bevissthet som får oss til å forstå mer av det som skjer rundt oss. At dersom vi skal få fred på jorda, må menneskene godta hverandre og basere sine oppfatninger på kunnskap og forståelse. Vi må bli mer opplyste.

Videre snakket han om at all fokus på det ytre og materielle ting får oss ut av balanse, og dette gjør at vi mister fokus på de virkelig viktige tingene i livet. Han mente at vi opp i alt kjøpepresset og ønsket om å imponere hverandre, mister fokuset på hvordan vi egentlig vil ha det. Det som er viktig for oss selv.

Han synes det var trist å se at så mange konsentrerte seg om det ytre, og at det har lite å si for hvordan vi har det på innsiden. «Det er dette som er årsaken til at så mange lever et dårlig liv».

Jo mer han snakket, jo mer interessert ble jeg egentlig. Jeg spurte om han hadde lest mange bøker, men han hevdet at det eneste han leste var Bibelen. Jeg fortalte ham at jeg er svært interessert i selvutvikling, og han oppfordret meg til å begynne å lese mer om Dalai Lama.

Også spurte han meg om jeg hadde skaffet meg en bok om Kabbalah (Jødisk visdom og mystikk). Jeg svarte at det hadde jeg faktisk, men at jeg ikke hadde rukket å lese den ennå. Han spurte meg videre om hvor lenge siden jeg hadde kjøpt den. «Ikke så lenge siden», sa jeg. «Det kunne jeg ha sagt», svarte han. «Det ligger nemlig i tiden at folk skaffer seg slike bøker. Folk blir mer og mer interessert i alternativer til det vitenskapen lærer oss, fordi de intuitivt vet at det er noe mer. Vitenskapen og det vi lærer på skolen gir oss ikke det sanne bildet av slik verden er. Derfor søker mennesket etter noe mer, for det er virkelig noe mer».

«Du vet at vi skaper det vi tror på. Derfor har mennesket skapt religion, vitenskap og all mulig slags læren for å underbygge troen hos folk. Men du skal vite at du trenger ikke å tro på det du lærer av andre. Det viktige er at du begynner å tro på deg selv, og skaper noe ut i fra det».

Så fortalte han meg at hvis jeg lurte på noe, hvis jeg sto fast i livet, skulle jeg bare ta frem en hvilken som helst bok. Jeg skulle holde boka i hendene og spørre høyt om det jeg lurte på. Så skulle jeg bla frem til den siden jeg følte for og begynne å lese. Da ville jeg finne svar.

Vi snakket en liten stund, men jeg sa jeg hadde noe annet jeg skulle den dagen. Jeg takket for samtalen og sa at den hadde vært interessant.

Dette er en sann historie som skjedde før jul. Og hadde jeg vært mindre open-minded og en redd person som gikk med ansiktet ned i bakken, ville dette aldri ha skjedd. Derfor vil jeg anmode alle om å holde et åpent sinn, skyve unna all redsel og ta med seg det som dukker opp på veien.

Jeg har ennå ikke bladd opp i noen bok for å få svar på noe jeg lurer på, men det har jeg faktisk tenkt å prøve.

God søndag!

Skribent: DineVibber.no

6 tanker om “Inspirasjon på søndag: Du skaper det du tror på!

  1. Så utrolig heldig du er som har fått møte en person med sånn dybde i sine tanker og ord. Vi blir hva vi vil og skaper det vi tror på. Det er ingen tvil om at vår egen fremtid er det kun vi selv som bestemmer. Og vi bygger broene etterhvert som vi går. Og du må prøve det med og finne svar i hvilken som helst bok. Jeg synes det hele virket rørete da jeg ble fortalt det for noen år siden. Men det virker 🙂

  2. Hei,
    jeg har akkurat fullført «Illusions» av Richard Bach, og syns bare det var morsomt å lese det samme her som i boka, at man kan finne svar på det man lurer på i en hvilken som helst bok..

    «… You can do it with any book. You can do it with an old newspaper if you read carefully enough. Haven’t you done that, hold some problem in your mind, then open any book handy and see what it tells you?»

    Mange gode sitater i boka: «Every person, all the events in your life are there because you have drawn them there. What you choose to do with them is up to you.»

Kommentarfeltet er stengt.