10 tips til å opprettholde motivasjonen

10 tips til å opprettholde motivasjonen

motivasjon-runUansett hva du prøver å oppnå er motivasjon en uungåelig faktor. Her har du 10 kjappe tips som kan hjelpe deg til å holde motivasjonen oppe. Hvis du vil, kan du lese innlegget om motivasjon først. Deler av denne lista baserer seg på den nemlig!

10 tips til å opprettholde motivasjonen

 • Ta en dag ad gangen. Det viktigste er hva du gjør her og nå. Hvis du tenker for langt frem i tid, er det vanskeligere å konsentrere seg. Dessuten er det ikke sikkert at ting blir slik du hadde planlagt. Du er en del av omgivelsene og omgivelsene er i stadig forandring.
 • Gi deg selv rom for å ta en pause. Om pausen er på noen minutter, timer eller flere dager har ingen betydning. Det viktigste er at du ikke blir slukt av det du holder på med. Kroppen og sinnet trenger pauser og hvis de ikke får det vil de reagere med sykdom. Hvis du ikke kommer igang etter et fornuftig avbrekk er det noe mer grunnleggende som holder deg igjen som f.eks. frykt for å lykkes.
 • Finn på noe annet for en liten stund. Som nevnt i innlegget «motivasjon«: variasjon er viktig for å opprettholde motivasjon.
 • Se helheten. Selv om det går dårlig en liten stund og du føler deg lite motivert, betyr det lite i det store og det hele. Livet er langt. Gjør du noe som faller litt utenfor din regulære plan, har det ikke så mye å si i det store og hele. F.eks. får bloggen neppe færre faste lesere selv om du ikke blogger på noen dager.
 • Sett realistiske mål. Målene du setter deg bør være slik at du faktisk kan oppnå dem. Hvis du innerst inne er klar over at du ikke vil greie det du har målsatt deg, bør du lempe litt på kravene. Glem det å sette for høye mål for å kanskje klare halvparten. Det funker ikke. Allikevel skal du sikte høyt!
 • Sett delmål. En sammenheng med det å sette realistiske mål. Hvis du stykker opp et kjempestort mål til flere mindre mål vil det være lettere overkommelig. Hvis du betrakter noe som så stort at det ikke lar seg gjennomføre vil du raskt miste motivasjonen.
 • Konkurrer med deg selv og ikke andre. Jeg er klar over at det er en sjanse for at det faktisk er selve konkurransen som er motivasjonsfaktoren. Men hvis en fokuserer på å konkurrere med seg selv og ikke andre, bidrar det til at motivasjonen holdes igang lenger. Samtidig kan en imidlertid se konkurranse med andre som en inspirasjon.
 • Opparbeid en viss selvdisiplin. Dette høres kanskje ut som en selvmotsigelse, at selvdisiplin skal være nødvendig for å fortsette mot et mål selv om en har motivasjon. Men for å holde motivasjonen oppe er selvdisiplin et viktig moment. Selvdisiplin er en evne til å fokusere på de indre og ytre motivasjonsfaktorene. Rett fokus er kanskje beskrivende. Det å ikke la seg distrahere av andre ting.
 • Finn dine inspirasjonskilder. Musikk, kunst, film, bøker, suksessfulle mennesker, venner, bestefar, tante Ruth. Ja inspirasjonskildene kan være så mangt. Stopp og se deg rundt! Kanskje inspirasjonen finnes i nærheten av deg akkurat nå?
 • Skaff deg en mentor. En mentor har sin oppgave å være en motivasjonsfaktor. På treningsstudioer finner du personlige trenere. Toppidrettsutøvere har sine egne mentorer. Er du interessert i å drive med selvutvikling er en mentor absolutt på sin plass. Mentoren vil gi deg innspill og forslag på hvordan du kan gjøre ting annerledes og til det bedre. Du vil få servert livet sett fra en annen vinkel, noe som er klokt å ta med seg. En god mentor har også nødvendig kunnskap som vil komme deg til gode.

Les også: motivasjon og Klikk

2 kommentarer til «10 tips til å opprettholde motivasjonen»

 1. Du kan i utgangspunktet bruke hvem som helst som en mentor. Allikevel er det vikitg at det er en som er på din side og vil ditt beste. En som ikke gir deg (konstruktiv) kritikk for kritikkens skyld, men som ønsker at du skal opp og frem og få det bedre med deg selv. Det må være en du stoler på.

  Du kan også finne en som gir deg inspirasjon i hans/hennes væremåte. En som kanskje er noen år eldre, har mer kunnskap eller er der du ønsker å være. En venn, en du kjenner, noen i familien.

  Du kan faktisk også være din egen mentor. Dette krever imidlertid en ganske høy bevissthet. Du må være bevisst det ubevisste i deg. Være klar over dine svakheter, hva du sliter med og årsaken til dette.

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.