Slik får du høyere score på IQ-tester

Slik får du høyere score på IQ-tester

IQ

Skrevet av Geir Ellefsen som til daglig jobber med søkemotoroptimalisering. Du kan følge hans egen blogg på geirellefsen.com

Er det mulig å øke sin egen IQ? I denne artikkelen skal du få svaret på det, og i tillegg 5 tips til hvordan du gjør det.

IQ (intelligenskvotient) er et tallmessig uttrykk for intelligensnivå. Den tyske psykologen William Stern formulerte i 1912 definisjonen av IQ som forholdet mellom mental alder og kronologisk alder.

For noen år siden ble det skrevet en veldig relevant artikkel i New York Times med overskriften Can We Increase Our Intelligence? Under er et interessant sitat (kalt Flynn effekten) fra artikkelen.

” J. R. Flynn oppdaget at resultatene på standardiserte IQ-test hadde økt med 3 poeng per tiår i mange land. I land som Nederland og Israel hadde de økt raskere. For eksempel så hadde en gjennomsnittlig nederlandsk 14-åring i 1982 20 poeng høyere enn en 14-åring i foreldrenes generasjon i 1952. ”

Hvordan kan det være mulig? IQ er et område det er mange teorier og diskusjoner rundt, men jeg tror de fleste er enige om at det er enkelte grep man kan gjøre for å forbedre sine IQ test resultater.Her er noen gode tips til hvordan du øker din IQ.

1) Øv deg på å ta tester. Bli flinkere til å ta tester generelt. Hopp over de spørsmålene du sliter med, som du ellers ville brukt lang tid på. Gå tilbake til disse spørsmålene når du har tatt alle du klarer. Eliminer de svarene du mener er feil og kom fram til riktig svar på den måten.  For flere tips les The 10 Steps to Better Test Taking.

2) Lær deg å lese raskere. Se artikkelen Hvordan lese 300 % raskere på 20 minutter av Tim Ferriss. Ved at du øker lesehastigheten din vil du få bedre tid til å løse oppgavene.

3) Forbered deg fysisk. Sov godt, vær uthvilt, sitt rett og pust riktig. Studier har vist at alle disse faktorene gjør at du tenker bedre og dermed vil få et bedre resultat. (Lær deg å puste riktig! Red. anm.)

4) Mozart effekten. Flere undersøkelser har vist gode resultat når man hører på klassisk musikk. En undersøkelse viste at de som hørte på Mozart Two Pianos in D Major, K. 448 fikk 9 poeng høyere. Mozart effekten skal være en kortvarig effekt på spatial intelligens. Det skal sies at denne teorien er kontroversiell.

5) Spis smart. Et balansert kosthold stabiliserer hjernekjemien som igjen fører til at man tenker bedre. Enkelte typer mat skiller seg ut som bedre hjernemat. Fisk øker hastigheten på hjernebølgene og koffein øker hastigheten på synapsen og kan forbedre korttidsminnet. Unngå sukker eller raske karbohydrater før du skal bruke hjernen til for eksempel en IQ test.

For å sjekke din IQ kan du ta en IQ test på Internett eller ta en overvåket test hos Mensa. For å bli medlem av Mensa må du ha en IQ på som tilsvarer 2 % av de smarteste i befolkningen som er cirka 131.

Geir Ellefsen jobber for tiden for nettsiden Test-IQ. Besøk Test-IQ hvis du vil lese mer om IQ-tester, eller se IQ-statistikker og topplister fra hele verden.


4 kommentarer til «Slik får du høyere score på IQ-tester»

  1. Litt misvisende, i mine øyne.

    En får ikke høyere IQ av å ta testene mange ganger, men ved å prøve litt så kommer ens potensiale bedre frem fordi en forstår oppgavene. IQen er den samme hele tiden, men resultatet blir bare riktigere i forhold til ens egentlige intelligens.

    Med andre ord; artikkelen har helt riktig, ting kan gjøres for å få høyere score – men det betyr ikke at testene tar feil, det betyr bare at feilmarginen er større desto mindre kjent du er med tenkemåten. Allikevel vil en intelligent person forstå mønstrene og kunne tolke dem om til andre eksempler langt bedre enn noen som ikke er fullt så intelligente.

  2. Vil dette si det samme som at mensa-folkene ikke nødvendigvis er mer intelligente enn oss andre, men at de er i god form, spiser smart og har øvd seg mye på å ta tester?

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.