To munker og en kvinne

To munker og en kvinne

munkerZen er en variant av Buddhismen som er svært utbredt i Det fjerne østen. Zen er også  betegnelsen på en helt spesiell sinnstilstand. En tilstand av fullkommen ro og innsikt som oppnås gjennom meditasjon. Zen er visdom og forståelse, en høyere bevissthet. Her er en liten historie om to munker og en kvinne. Historien heter «Byrden».

 

Byrden

To munker var på vei tilbake til klosteret om kvelden. Det hadde regnet, og mengder av vann hadde samlet seg på veien. Munkene møtte plutselig på en vakker kvinne som stod langs veikanten. Hun ville over på den andre siden av veien, men nølte på grunn av alt vannet. Den eldste av de to munkene gikk rolig bort til henne og bar henne over. Han forlot henne på andre siden, og munkene fortsatte sin vei til klosteret.

Senere på kvelden kom den yngre munken bort til den eldre og spurte: «Mester, som munker kan vi vel ikke røre en kvinne?».

Den eldre munken svarte: «Det er riktig, min kjære bror».

Deretter spurte den yngre munken igjen: «Men Mester, hvorfor bar du da den kvinnen over veien? «

Den eldre munken smilte til ham og sa: «Jeg satte henne ned på andre siden av veien, mens du… du bærer på henne fortsatt».

Denne lille Zen-historien forteller at det er viktig å kunne gi slipp. Gi slipp på det du ikke får gjort noe med. Gi slipp på alle unødvendige tanker. Gi slipp på hendelser i fortiden og bli ferdig med dem. Hvis du ikke klarer å gi slipp, vil du etter hvert bære rundt på masse unødvendig «vekt» som til slutt vil slite deg ut.

Tenk litt over det…

3 kommentarer til «To munker og en kvinne»

  1. Hei. Takk for tilbakemelding. Helt klart enig i det du sier… 🙂 Fin historie du skrev. Jeg tror absolutt zen kan være en tilstand jeg vil trives i! =)

  2. Hehe. Ja, Zen-historier kan være forvirrende. Forhåpentligvis er de mer til oppvåking enn til forvirring 🙂

Stengt for kommentarer.

Stengt for kommentarer.