- DineVibber.no - http://www.dinevibber.no -

Kroppsspråket ditt kan fortelle noe annet enn det du sier

Skrevet av Sjefsberta. Hennes blogg finner du på sjefsberta.com

Har du opplevd en slik samtale før, hvor kroppsspråket forteller noe annet enn det som blir sagt? Har du noen gang fått et av disse falske smilene som nesten kommer i lysets hastighet? Har noen prøvd å overbevise deg om en ting, selv om både øynene og nervøsiteten forteller deg noe annet?

Kroppsspråk viser til ikke-verbal kommunikasjon som ansikts uttrykk, kroppens bevegelser, holdning og bevegelse med hender, armer og fingre. Det har en betydning og innvirkning på hva som blir sagt. Det forteller motparten hva du egentlig sier.

Ord og tonen i stemmen din skal være i harmoni med kroppspråket ditt. Disse tre tingene må stemme overens for å få en meningsfylt ikke-verbal tale.

Når disse tre elementene i ansikt-til -ansikt kommunikasjon støtter hverandre vil kroppspråket formidle mesteparten av meldingen.

Noen forslag på hvordan kroppspråk kan forbedres

Husk:

Tillit og holdning

Plassér føttene i komfortabel avstand i fra hverandre, hold skuldrene litt tilbake trukket og hold hodet opp, hils på folk med direkte øyekontakt og et fast håndtrykk.

Uansett, det å lese ikke-verbale signaler er vanskelig fordi kroppspråk kan ha flere betydninger. For eksempel krysning av armer eller ben kan bety at en person er kald eller er avslappet. Dessuten er det viktig å huske på at kroppspråket ikke har samme betydning i alle kulturer.

Så disse observasjonene bør kun brukes som veiledning for endring av din personlige utvikling. Når man skal lære seg til å kommunisere bedre på et ikke-verbalt nivå må man først sette seg inn i hva som er skikk og bruk og akseptabelt i samfunnet, slik at man vet hva man må justere på og hvor mye:)

Hvis du vil lese mer fra Sjefsberta, gå inn på hennes egen blogg sjefsberta.com